COVID utáni hajhullás kezelése

Sokan számolnak be arról, hogy a koronavírus fertőzés utóhatásaként hajhullást tapasztalnak, csomókban hullik a haj. A Covid-19-en átesett, gyógyult betegek a vírus leküzdése után hónapokkal vették észre, hogy ritkul, hullik a hajuk.
 
Hajhullás COVID-19 fertőzés után. Koronavírus, miért okozhat hajhullást?
 
Azok számára, akiknek a koronavírus fertőzés után hetekkel vagy hónapokkal egyszer csak csomókban kezd hullani a haja, nem sok vigaszt jelent az a tudat, hogy a komoly betegségek után ez nem is olyan ritka jelenség. A betegség vagy fokozott stressz által kiváltott intenzív hajhullás rendszerint hat-kilenc hónap alatt elmúlik. Ennyi idő elteltével a hajhullás fokozatosan mérséklődik, és új hajszálak jelennek meg. Ha ez elmarad, és a hajhullás mértéke nem csökken, javasolt szakemberrel kivizsgáltatni a kiváltó okokat, de addig is érdemes támogatni ezt a folyamatot.
 
COVID 19 utáni hajhullás kezelése.
 
Az  - A zeta 2 hajesz hajhullás ellen -  az ilyen típusú hajhullásnál is rendkívül jó eredményt mutatott. Mint már hosszú évek óta,  minden fajta hajhullásnál, itt is az elérhető legjobb eredményt érhetjük el.  Fokozhatjuk a hatást a hozzá való hajhullás elleni sampon használatával. Ehhez egy kedvező, hajszsz + sampon csomagot is tudunk ajánlani.  - A termék neve: Hajnövesztő hajszesz csomag A Zeta 2
 
Hajhullás koronavírus miatt
Az erős hajhullás a koronavírus fertőzés után jelentkezhet, sokak számára komoly pszichés terhet jelentő tünetek egyike.
A Covid utáni típusú hajhullás általában nem végleges, és ahogy a szervezet összeszedi magát, a hajhagymák működése újra rendeződik. Ez azonban akár hat, kilenc hónapot is igénybe vehet. Az egészséges hajnövekedéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlása csökkentheti a hajhullást és segíti a hajhagymák működését.
 
Hajhullás kezelése Covid fertőzés után.
 
Ahhoz, hogy a hajhagymák megfelelő minőségű hajszálakat termeljenek, sokféle vitaminra, és ásványi anyagra, valamint mikroelemekre és aminosavakra is szükségük van. A hosszú, súlyos betegség okozta érzelmi és fizikai stressz és a fertőzéssel folytatott harc miatt fellépő vitamin- és ásványi anyag hiány is hozzájárul a gyógyulás utáni fáradtság, depresszió, gyengébb teljesítőképesség és nem utolsó sorban a hajhullás kialakulásához.
 
A hajhagymák a működésükhöz szükséges táplálékhoz a fejbőr hajszálereiben keringő vérből jutnak hozzá. A szervezet vitaminraktárainak lemerülése ezért a hajszálak meggyengüléséhez és hajhulláshoz vezet. A normál hajnövekedéshez szükséges vitaminok pótlására számos szájon át szedhető hajhullás elleni vitaminkészítmény kapható. Ezek hátránya lehet, hogy hatóanyagaik a gyomron át, a véráramon keresztül az egész szervezetben felszívódnak és nem közvetlenül a hajhagymáknál fejtik ki hatásukat. A hajhullás elleni szérumok, hajszeszek ezzel szemben a fejbőrön át bemasszírozva bejutnak a hajtüszők mélyére is.
 
Tov:
Hajhullás COVID-19 fertőzés után. Koronavírus, miért okozhat hajhullást?
Hónapokkal a koronavírus-fertőzésből történő felépülést követően sokan tapasztalnak intenzív hajhullást. Sajnos a Koronavírus, sok más probléma mellett hajhullást is okozhat.
Koronavírus-fertőzés után gyakran hullik a haj. Covid-19 befolyásolja a hajhullást és ha igen miért?
A Covid-19 vírussal fertőzött emberek jelentős részénél nemcsak intenzív hajhullás jelentkezett, de a hajszálak részek elvékonyodására is panaszkodtak.
« vissza az összes bejegyzéshez

Ezeket olvasta már?
Mutatjuk mit lehet tenni a zsírosodó haj ellen
Te is unod már, hogy 2 naponta kell hajat mosnod, mert olyan gyorsan zsírosodik a hajad? Sajnos nem vagy ezzel egyedül. Nehéz dolgunk van a zsírosodó haj típussal, hisz nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni. De most megosztjuk veled, milyen praktikákat tudsz bevetni ellene!
10 tipp, hogyan ints búcsút a korpás hajnak
Nincsen bosszantóbb dolog a korpásodásnál! Ez egy sokakat érintő probléma, aminek a kialakulását nemcsak a hajlam, hanem egyéb tényezők is befolyásolhatják. De nézzük meg, hogy mire érdemes figyelned, hogy örökre búcsút ints a korpás hajnak!
6+1 hajszín trend, amivel tarolhatsz 2024-ben
A 2024-es év nem csupán új kezdeteket hoz magával, hanem friss és izgalmas hajszín trendeket is. A hajszín trendek 2024-ben olyan sokszínűséget és kreativitást hoznak, amelyekkel könnyedén kifejezhetjük egyéniségünket és stílusunkat. Vegyük sorra, milyen újdonságokra számíthatunk idén a hajszíneken és stílusokon terén!
8 kreatív frizura ötlet az ünnepekre
Az ünnepi időszak nemcsak az elegáns frizurák szempontjából nyújt kiváló alkalmat, hanem lehetőséget ad arra is, hogy a kreativitásodat szabadon kibontakoztasd. Ebben a blog cikkben összegyűjtöttünk néhány praktikus tippet és inspiráló ötletet, hogy hogyan varázsolhatsz lenyűgöző frizurát az ünnepekre.
Töredezett, sérült haj? Inst neki búcsút, mutatjuk hogyan! - Kinactif Repair
Mindenki álmodozik egy egészséges, gyönyörű hajkoronáról, de sajnos a mindennapi élet kihívásai, például a hajformázás vagy a környezeti hatások könnyen befolyásolhatják a hajszálaink minőségét. A töredezett, sérült haj nemcsak esztétikailag zavaró, hanem egészségtelen is, ezért speciális ápolásra van szüksége. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért fontos a töredezett hajak megfelelő ápolása, és bemutatjuk a Kinactif Repair termékcsaládot, amely megoldást nyújt ezekre a problémákra.
Megoldás a száraz, törékeny haj ápolására - Kinactif Nutrition
Akiknek száraz, törékeny haja van, jól tudja, hogy ez nem csak egy külsőleg zavaró tényező, hanem kellemetlen érzéseket is okozhat. De miért olyan fontos odafigyelni a száraz hajunkra, és mit tehetünk azért, hogy újra egészségesen ragyogjon? Ebben a cikkben megosztjuk veled a száraz haj ápolásának fontosságát és bemutatjuk a Kinactif Nutrition termékcsaládot, amely igazi megoldást jelenthet a száraz haj típusúaknak és a szőkíteni vágyóknak.